Bu Blogda Ara

7 Mayıs 2020 Perşembe

kırmızı acı biber / chili pepper




Türkçe versiyon

      Medscape kırmızı acı biberin ölüm riskini azaltmasına dair çalışmaları paylaştı. İnsanların normal beslenme şekillerinden bağımsız olarak günlük biber tüketiminin önemsendiği bir İtalya çalışmasında kardiyovasküler, serebrovasküler, ve diğer nedenlerde ölüm oranı bol tüketenlerde daha düşükmüş. Ama kanserden ölümde arada fark olmamış. Tam olarak etki sebebi bilinmiyor ama içindeki kapsaisin olabilir denilmiş. Bunu destekleyen başka çalışmalar da litaretürde mevcut. Şimdi peki bizim yediğimiz o acı ama yeşil biberler, balık biberleri boşa mı gitti? Acılığı veren şey kapsaisinmiş ama rengi veren şey karotenoidlermiş. Kapsaisinden ise işe yeşil biber de işe yarar gibi duruyor. Ben ikisinin birlikte etki ettiğini düşünüyorum açıkçası. Neyse garanti olsun diye bundan sonra pul biber yiyelim artık. 


English Version 


        The positive effect on death of chili peppers is talked on medscape. The style of your daily eating routine doesn’t important in a this Italian research. The important thing is your consumption of chili pepper. Cardiovascular, cerebrovascular and the others death risks decrease with the consumption. There is no differences in cancer death ratio. So what about the green bitter peppers? The bitter taste is because of #apsaicin in the pepper. But the carotenoids give the color to the pepper. If this effect is because of the capsaicin so the green one works too. In my opinion both of hem are important. If you want to guarantee, prefer the red pepper. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder