Bu Blogda Ara

14 Mayıs 2020 Perşembe

Vitamini kabuğunda mı? Does peel include more vitamins than flesh?

     
 
                               limon, limon kabuğu ,vitamin,meyveler



     Vitamini kabuğunda mı? Meyve ve sebzelerin kabuklarını soymalı mıyız?
     Does the peel include more vitamins than flesh? Should we eat the skin of vegetables and fruits?


      Türkçe versiyon aşağıda

      The skin or the peel of fruits and vegetables contains higher antioxidants ,fiber, vitamins and minerals than the flesh. The skin is in contact with the external factors because of that it is very rich in essential oils, which give characteristic aroma to the fruit. The skin includes useful pigments in. For examples blue or purple color fruit peels are rich in anthocyanidin glycosides while yellow color fruits have xanthin, carotenes and lutein pigments. Peel is low in calories, sugar, and fats.Moreover it is free from cholesterol. So avoid peeling fruits which are edible.


       Evet vitamini kabuğunda klişesi doğrudur. Meyve ve sebzelerin kabukları dış etmenlerle direk temas halindedir, daha fazla antioksidan içerir. Posasına göre daha fazla vitamin, minarel ve lif içerir. Ek olarak meyveye aromasını veren yağları da içerir. Limon ve portakal kabuğunu rendelerlen elinize bulaşan yağ bu sebeptendir. Meyvelere rengini veren şey içindeki pigmentlerdir ki onlar da faydalıdır. Örneğin mor ve mavi rengi veren antosiyanidinler, sarı rengi veren ksantin,karoten,lütein pigmentleridir. Ek olarak daha az şeker, kalori ve lif içerir. Yani az kaloriyle daha çabuk be uzun süreli doymanızı sağlar. Ama yenilebilir kabukları tüketeceğimizi eklememe gerek yok sanırım. Mesela patatesi bile fırçalayıp kabuğunu soymadan tüketilmesi önerilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder